La Primul Bebe

La Primul Bebe

Susținem mamele în primii ani după naștere

Status: Fundraising

Asociația La Primul Bebe oferă sprijin informațional și emoțional gravidelor și mamelor din România, în primii ani după naștere. Acest sprijin este oferit în comunitățile online, prin intermediul evenimentelor LaPrimulBebe, prin Campaniile umanitare și prin Sistemul Național de Sprijin pentru Mame BebeBunVenit.

Ca urmare a demersurilor întreprinse de Asociație până în prezent, 1.400.776 de copii trăiesc vieți mai echilibrate și peste 180.000 de părinți din cele 29 de județe în care activăm se bucură 24/24h de sprijinul și susținerea LaPrimulBebe.

Până în prezent, am strâns peste 2.000.000 de Euro banii cu ajutorul cărora am cumpărată aparatură esențială pentru maternități cu grad mare de prematuritate în București, Iași, Galați, Brașov, Sibiu, Cluj, Ploiești, am reabilitat spitalul de pediatrie din Moreni, am reabilitat laboratoarele de oncologie pediatrică Louis Țurcanu Timișoara, am amenajat un etaj în refugiul părinților cu copii bolnavi de cancer MagicHome și, în curând, finalizăm renovarea secției de neonatologie din Rm. Vâlcea. Fondurile au fost strânse în Campaniile umanitare bianuale cu ajutorul donatorilor (membrii comunităților online LaPrimulBebe), sponsorilor și partenerilor care au ales să se implice.

În 2020 am lansat Sistemul Național de Sprijin pentru Mame BebeBunVenit, un program unic în România, ce are 3 obiective majore: (1) susținerea tuturor mamelor în primul an după naștere (programul video BebeBunVenit, 210 episoade cu informații de la experți despre naștere, alăptare, îngrijirea bebelușului, viața mamei după naștere, somn și diversificare), (2) scăderea ratei mortalității infantile din țara noastră, cea mai mare rată din Uniunea Europeană (Caravana BebeBunVenit acționează concret prin proiecții educative și oferirea de kituri cu haine de iarnă și produse de îngrijire a bebelușului) și (3) conștientizarea nevoii de sprijin emoțional și informațional a mamelor după naștere, precum și a importanței rolului acestora în sănătatea societății - Viitorul este astăzi în brațele mamelor, iar ele au nevoie de sprijin (Campania anuală de conștientizare ”Vizibilitate pentru nevoile mamelor”).

[ Show more ]
4.837962962963% Complete

2,090 RON

Sumă:

13

Galantomi:

19

Donații:

43,200 RON

Target:

Vrei să fii fundraiser? Contactează Organizația

 

Anul acesta toate demersurile Asociație La Primul Bebe au drept scop creșterea vizibilității nevoilor mamelor și a rolului pe care acestea îl au în crearea unei societății sănătoase. O societate în care părinții să-și poată crește copiii în țara* lor. (*Una dintre problemele fundamentale ale copiilor din România este reprezentată de copiii afectați de migrație, copiii rămași acasă ca urmare a plecării părinților la muncă în străinătate. 1 din 3 copii are ambii părinți plecați, conform raportului Child rights - 30 de ani de drepturi ale copilului în România, 2019).

Principalul demers, extinderea comunităților LaPrimulBebe la nivel național, ne va permite să ajungem, până la finalul anului, la peste 260.000 de mame, mame care vor avea un suport emoțional și informațional real în comunitățile noastre.

Un alt demers important, ce contribuie la atingerea obiectivelor Asociației pe anul în curs, este consolidarea celor 3 piloni ai Sistemului Național de Sprijin pentru Mame BebeBunVenit - (1) creșterea numărului de accesări a programului video BebeBunVenit, (2) creșterea numărului de Caravane BebeBunVenit - 240 de mame din 11 comune defavorizate din județul Călărași vor fi informate cu privire la o îngrijire corectă a bebelușului și vor primi haine de iarnă și kituri de îngrijire a bebelușului, pentru a contracara principalii factori care duc la creșterea gradului mortalității infantile din acest județ, (3) derularea celei de-a 2-a ediții a Campaniei anuale de conștientizare ”Vizibilitate pentru nevoile mamelor”.

Donația ta poate ajuta ca mamele din toate județele țării să primească sprijinul atât de necesar la început de drum prin intermediul demersurilor Asociației La Primul Bebe.